Szybkie
i pyszne ciastko na imieniny czy urodziny. Polecam i życzę smacznego!
SKŁADNIKI
duża
paczka herbatników
1/2 puszki masy kajmakowej lub inaczej masy krówkowej
1
opakowanie krem karpatka 5 minut Delecta
1
opakowanie krem do ciast o smaku śmietanowym Delecta
700
ml mleka
kakao lub kawa rozpuszczalna
JAK TO ZROBIĆ
JAK TO ZROBIĆ
Na
początek puszkę z krówką podgrzewamy, żeby masa była płynna. W tym czasie
ubijamy karpatkę z mlekiem, a potem krem do ciast z mlekiem. Gdy wszystko jest
gotowe, układamy warstwami: herbatniki, masę krówkową, herbatniki, krem
karpatka, herbatniki, krem śmietanowy, posypujemy kakao lub kawą, wkładamy do
lodówki.
Moje Rady
Ciasto
najlepsze jest na drugi dzień, jak herbatniki przesiąkną wszystkimi masami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz