Z braku czasu i drożdży wypróbowałam gotowe ciasto drożdżowe pudliszki. Oczywiście nie jest to samo co własnej roboty ciasto, ale za to można szybko zrobić mini drożdżówki (moja wersja z drożdżami), niestety mało ich wychodzi, bo przy apetycie moich dzieci zniknęły w 15 minut :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmiUgM-XcIdyqYElG5Cjn64VxyioBLhOO8mwX_F8LJAJkmfU41LCz2H2llOgBK8N6xeOy7j5b-EX5ki5T7ixys2wQn0RTeZzSnhFXunpM5LzWps-5yuCDXf1KN7JWAWwnbx_gAFuD6-Tey/s1600/DSC_1706.JPG)
SKŁADNIKI
1 opkowanie
ciasta drożdżowego pudliszki
6-8 łyżek
nutelli
JAK TO ZROBIĆ
Gotowe
schłodzone ciasto drożdżowe „pudliszki” rozwijamy i smarujemy nutellą,
zostawiając po 1,5 cm z długich boków. Zawijamy ciasto w roladę i kroimy w
poprzek na kawałki szerokie na 2-2,5 cm. Układamy przecięciem do góry na
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach 4-5cm. Rozgrzewamy piekarnik
do 200 stopni, pieczemy na środkowym poziomie ok. 15-20min na rumiano.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZD30E8FXMo0jvwL8age9FaNjUBPbb9pLcZecOtWiZT0hyphenhyphen782Djs-v6OeaMGbn2Aoipdw4KeajdWOXRYbNCnD666d2eCCJZKykSrChi05uWNEhW2jgw_sy0cm7NbmGTBJwzh9eT6x3GL8q/s1600/DSC_1719.JPG)
W
przepisie na opakowaniu były brioszki makowe. Z braku maku zrobiłam z nutellą
za którą przepadają moje dzieci. Brioszki wyszły pyszne i zniknęły w momencie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz