SKŁADNIKI
300 g
żeberek wieprzowych
2
marchewki
1
pietruszka
4-5 ziemniaków
5 ogórków
kiszonych
2 łyżki
koperku
2 łyżki
śmietany 18%
JAK TO ZROBIĆ
Mięso
myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Doprowadzamy do wrzenia.
Zdejmujemy wszystkie szumowiny i wrzucamy pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
Gotujemy ok.30minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kiedy
ziemniaki będą miękkie dodajemy starte na tarce o grubych oczkach ogórki
kiszone. Gotujemy jeszcze przez 10-15 minut. Zupę solimy, pieprzymy, dajemy vegetę - oczywiście dosmaczanie wg upodobań. Przed podaniem zaprawiamy zupę
śmietaną. Do miseczki ze śmietaną odlewamy trochę zupy i energicznie mieszamy,
aby nie powstały grudki, tak rozrobioną śmietanę wlewamy do garnka. Dosypujemy
koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz