SKŁADNIKI
400 g płatków owsianych błyskawicznych
1/2 szklanki pestek słonecznika
1/2 szklanki pestek dyni
1/2 szklanki sezamu
1/2 szklanki płatków migdałów
100 g rodzynek
100 g żurawiny
4 łyżki miodu
3 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki cukru trzcinowego (opcjonalnie)
JAK TO ZROBIĆ
Do dużej miski wsypujemy: płatki owsiane, słonecznik, dynię, sezam, płatki migdałów, mieszamy. Dodajemy miód (jeżeli jest gęsty to rozpuszczamy i studzimy), cukier i olej, wszystko dokładnie mieszamy. Powstałe musli wysypujemy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 45 minut - na złoty kolor, co jakiś czas mieszamy. Studzimy w wyłączonym piekarniku. Ostudzone musli przesypujemy do szczelnego pojemnika. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz