wtorek, 26 marca 2013

3BIT czyli ciasto z krówką i śmietaną

Szybkie i pyszne ciastko na imieniny czy urodziny. Polecam i życzę smacznego!


SKŁADNIKI
duża paczka herbatników
1/2 puszki masy kajmakowej lub inaczej masy krówkowej
1 opakowanie krem karpatka 5 minut Delecta
1 opakowanie krem do ciast o smaku śmietanowym Delecta
700 ml mleka
kakao lub kawa rozpuszczalna 

JAK TO ZROBIĆ
Na początek puszkę z krówką podgrzewamy, żeby masa była płynna. W tym czasie ubijamy karpatkę z mlekiem, a potem krem do ciast z mlekiem. Gdy wszystko jest gotowe, układamy warstwami: herbatniki, masę krówkową, herbatniki, krem karpatka, herbatniki, krem śmietanowy, posypujemy kakao lub kawą, wkładamy do lodówki.

Moje Rady
Ciasto najlepsze jest na drugi dzień, jak herbatniki przesiąkną wszystkimi masami.