środa, 22 stycznia 2014

Surówka z kiszonej kapusty - bomba witaminowa do zimowych obiadów

Dziś przepis na pyszną surówkę z kiszonej kapusty. Bomba witaminowa, która idealnie pasuje do pieczonego mięsa, panierowanej piersi z kurczaka czy smażonej ryby. A ja najbardziej lubię ją z usmażonymi pierogami z mięsem. Smacznego :) 





SKŁADNIKI
300 g kiszonej kapusty (może być z marchewką)
1 marchewka
1 mała cebula
1 jabłko
sól, pieprz, cukier, oliwa

JAK TO ZROBIĆ
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i kroimy bardzo drobno. Marchewkę i jabłko obieramy, ścieramy na tartce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. Lekko solimy, aby się "zsikała".

Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Dosmaczamy solą, pieprzem i cukrem. Na koniec wlewamy 1-2 łyżki oliwy.

Smacznego!




Biorę udział w akcji

Niskokaloryczny styczeń