czwartek, 7 sierpnia 2014

Sałatka z brokułami, pomidorkami, migdałami i serem fetą

Szybka sałatka z brokułami, pomidorkami, prażonymi migdałami z fetą i wszystko polane sosem czosnkowym... 





SKŁADNIKI
brokuły
pomidorki cherry (czerwone, żółte)
ser feta
płatki migdałowe
czosnek
majonez
śmietana
sól, pieprz, cukier


JAK TO ZROBIĆ
Brokuły gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką cukru przez ok. 3 minuty. Studzimy. 

Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni. 
Robimy sos: 1:1 majonez-śmietana i 2-3 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy (można wszystko zrobić w słoiku, zakręcić i energicznym ruchem wszystko dokładnie wymieszać), doprawiamy solą pieprzem, cukrem. Przed podaniem polewamy sosem czosnkowym.

Smacznego!