Szybka sałatka z brokułami, pomidorkami, prażonymi migdałami z fetą i wszystko polane sosem czosnkowym...
SKŁADNIKI
brokuły
pomidorki cherry (czerwone, żółte)
ser feta
płatki migdałowe
czosnek
majonez
śmietana
sól, pieprz, cukier
JAK TO ZROBIĆ
Brokuły gotujemy w osolonym wrzątku z łyżeczką cukru przez ok. 3 minuty. Studzimy.
Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni.
Robimy sos: 1:1 majonez-śmietana i 2-3 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy (można wszystko zrobić w słoiku, zakręcić i energicznym ruchem wszystko dokładnie wymieszać), doprawiamy solą pieprzem, cukrem. Przed podaniem polewamy sosem czosnkowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz