Z braku czasu i drożdży wypróbowałam gotowe ciasto drożdżowe pudliszki. Oczywiście nie jest to samo co własnej roboty ciasto, ale za to można szybko zrobić mini drożdżówki (moja wersja z drożdżami), niestety mało ich wychodzi, bo przy apetycie moich dzieci zniknęły w 15 minut :)
SKŁADNIKI
1 opkowanie
ciasta drożdżowego pudliszki
6-8 łyżek
nutelli
JAK TO ZROBIĆ
Gotowe
schłodzone ciasto drożdżowe „pudliszki” rozwijamy i smarujemy nutellą,
zostawiając po 1,5 cm z długich boków. Zawijamy ciasto w roladę i kroimy w
poprzek na kawałki szerokie na 2-2,5 cm. Układamy przecięciem do góry na
blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w odstępach 4-5cm. Rozgrzewamy piekarnik
do 200 stopni, pieczemy na środkowym poziomie ok. 15-20min na rumiano.
W
przepisie na opakowaniu były brioszki makowe. Z braku maku zrobiłam z nutellą
za którą przepadają moje dzieci. Brioszki wyszły pyszne i zniknęły w momencie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz