środa, 18 czerwca 2014

Jarmuż z makaronem

Jarmuż? Zawsze zastanawiałam się jak smakuje. I powiem wam, że byłam mile zaskoczona, bo smakiem przypominał szpinak, lecz bardziej chrupiący. Na przyszłość muszę pamiętać, aby grube łodygi przyciąć, bo niestety ciężko było je pogryźć. Ogólnie polecam, żeby spróbować. Smacznego!





SKŁADNIKI
jarmuż
2-3 ząbki czosnku
masło
suszone pomidory
kukurydza
ser feta
makaron

JAK TO ZROBIĆ
Na początek gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Jarmuż myjemy, osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy rozgnieciony czosnek, chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy jarmuż, mieszamy i chwilę dusimy. 
Pomidory odsączamy z zalewy, kroimy. Na koniec dodajemy kukurydzę, ser feta i makaron. Wszystko dokładnie mieszamy. Jak ser zacznie się rozpuszczać ściągamy z ognia i podajemy.

Smacznego!





Biorę udział w akcjach kulinarnych



Wegetariański obiad III Lato w pełni!