SKŁADNIKI
6 plastrów karkówki
2 duże cebule
musztarda rosyjska lub inna
marynata
oliwa
zioła prowansalskie
sól
pieprz
papryka słodka (mielona)
papryka ostra (mielona)
chili
liść laurowy
JAK TO ZROBIĆ
Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w plastry 1-1,5cm. Troszkę rozbijamy.
Robimy marynatę.
Karkówkę mieszamy z marynatą i ostawiamy w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.
Karkówkę wkładamy do rękawa razem z cebulą pokrojoną w piórka. Nie miałam rękawa więc włożyłam do naczynia żaroodpornego. Ułożyłam warstwami: karkówka, cebula, karkówka cebula.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na godzinę.
Karkówkę jedliśmy z upieczonymi ziemniaczkami i sałatą.
Kto chciał ostrą wersję karkówki to zajadał z musztardą rosyjską. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz